tirsdag den 23. april 2013

2011 Istituto Agrario San Michele all’Adige, Trentino Nosiola



Trentino-specialiteten nosiola fra det velbeskrevne landbrugsakademi i Trentino. Vi var begejstrede for nosiolaen fra 2009 (som vi faktisk har været for alle IASMA vine) og er spændte på 11‘eren her.

Helt lys hvidgrøn farve. Næsen er meget sauvignonagtig med masser af ymer, tomatstilk og sødlig-aromatisk frugt af pære og ananas. Med luft kommer tørt bagværk til - knækbrød og klejner.
Smagen er virkelig salt. Flot syre og godt med bittertoner. En karakteristisk og edgy vin, som trods de heftige saltbitre mineraler er meget imødekommende med en delikat frugtsødme af især ananas. Ymer, knækbrød og godt syrebid i finishen.

Igen et pletskud fra IASMA. Jeg sætter virkelig pris på stilen i de her vine, som er både generøs i frugten og sprød i strukturen. Alle vinene har en klokkeren druekarakter, er friske og har samtidig dybde nok til at interessen holdes fanget. 96 kr. hos Carlo Merolli.
88

Ingen kommentarer: