tirsdag den 1. september 2015

2011 Emmanuel Giboulot, Bourgogne Rouge Hautes-Côtes de Nuits


Biodynamisk Bourgogne fra Emmanuel Giboulot - en ikonisk figur i fransk vin nature, han nægtede for eksempel at bryde 40 års økologisk dyrkning ved at sprøjte mod en bestemt plantesygdom i udbrud i 2013 og blev idømt bødestraf. En protest fik over en halv million underskrifter. Giboulot spontangærer alle sine røde på stål og aftapper med minimal svovl efter ca 15 måneder på brugte fade.

Æterisk og elegant næse med rabarber, hel ananas, friske hasselnødder og mandler i den fine, lyse frugt sammen med undertoner af acetone, dæk, ruskind og blå gajol.
Skøn duft, men den er endnu bedre i smagen. En vidunderlig pinot med struktur og dybde. Levende, tændt og kødfuld med høj og intens syre og et skønt aromatisk spil i frugten. Hele tiden er det æterisk og let, så kødfuld betyder her substantiel og bredspektret, ikke tung. God længde med en rigtig fin sødme af rabarber og vanilie.

Det er ikke en højtråbende vin, men virkelig levende, frisk, karakterfuld og balanceret. 185,- hos Rosforth, udsolgt nu.

Ingen kommentarer: