fredag den 6. november 2015

2012 Klaus Lentsch, Alto Adige Pinot Nero 'Bachgart'


Enkeltmarkspinot fra Sydtyrol. Relativt mørkfarvet for hvad man forventer af en pinot og også næsen afslører at det er en lidt atypisk pinot vi har her. Eller måske rettere: At vi hverken er i Tyskland eller Frankrig, men Italien: Det er nemlig en udpræget italiensk næse, faktisk ville jeg måske endda blindt have været tættere på at gætte sangiovese end pinot noir. Det kan skyldes at den vokser i ler og/eller den indledende koldmaceration. Vinen ligger 20 måneder på en blanding af store og små fade - brugte, sandsynligvis, for fadpåvirkningen er fint behersket.

Metallisk duft med klare tyttebær og skarpe kirsebær i frugten sammen med tør tobak og slank lakrids. Frisk og levende i munden med flot balanceret frugt. Syren er ikke specielt høj, men den er velintegreret i den friske kirsebærfrugt. Også her er den typisk italienske, lidt skarpe metalliske struktur, men mod slutningen kommer en fin tone frem af gennemsigtige hindbær og en smørret, animalsk tone fra fadet, som sammen med den slanke frugt giver et klarere pinot-udtryk. Det er især med lidt luft at karakteren trædder frem, så giv den noget luft.
En fin italiensk pinot-fortolkning, Carlo Merolli importerer.

1 kommentar:

Italienska viner sagde ...

Intressant! Provade den här i helgen som gick till gås. Tyckte den var textbook-pinot rakt igenom, däremot hade jag inte gissat italiensk utan snarare tysk eller möjligen österrikisk. :)
Fin till maten, friska syror och hyfsat low key fathantering.

/Patrik