Sauvignon fra den ambitiøse Peter Dipoli, som har i alt 4,6 hektar ved Kurtatsch, Margreid og Neumarkt. Dipoli er uddannet på IASMA og producerer tre vine - en sauvignon, en merlot-cabernet og en merlot. Sauvignonen er plantet i 1988-91 på Dipolis oprindelige 1,2 hektar i 600 meters højde ved Kurtatsch, hvorfra der produceres 1637 flasker Voglar. Spontangæring i akaziefade, hvor vinen også lagrer (ingen malo) i et halvt år sur lie.
Smagen er saftspændt og fyldig med rigtig høj og kraftig syre. Fersk i mineralstrukturen med lav salt men til gengæld er der mange stenede bittertoner. Igen er der godt med agurk med i den fyldige frugt. Kraftig på bagkanten hvor der er masser af fedme, intense noter citrus-skal og en let alkoholbitter tone i finishen. Men frugten er ren og fyldig hele vejen og det holder balancen. Der er en mikro-snert af petroleum i afslutningen og rigtig flot længde på eftersmagen.
88
1 kommentar:
Drunkenmonday er begejstrede for 10'eren:
http://drunkenmonday.wordpress.com/2013/05/15/freie-weine-aus-sudtirol/
Send en kommentar