mandag den 16. september 2013

2011 Tenuta Santa Giuliana, Più Rosso Veneto IGT



Denne vin har vel fundet den helt rigtige blog? Tak for tanken, Carlo!

Santa Giuliana laver Più Rosso fra 2,5 hektar med 50% merlot, 20% af hver cabernet og 10% refosco. 18 dages maceration og et år på barriques.

Fin næse med godt med fad og en slank mørkerød frugt præget af dybe kirsebær sammen med kraftig peberfrugt, sødlakrids, saltlakrids og dild og smørtoner fra fadet. Dejligt at snuse til og man tænker kølig Bordeaux, selvom også refosco faktisk synes at gå klart igennem.
Smagen er fast og saftig med høj syre som rygrad. Ret slank og kølig mørkerød (solbær)frugt og fine lakrids- og fadaromaer i finishen. Sødme fra fadet, stilkede bittertoner og rigtig fine, let rustikke tanniner. Var Bordeaux sådan i gamle dage måske?

Det virker lidt som et hårdt markedsført ‘moderne’ produkt, men i flasken er der faktisk en ret klassisk vin i kølig stil, som er en fornøjelse at drikke med sin gode syre og let rustikke struktur. Più Rosso!


Ingen kommentarer: