Wow! Endnu en fantastisk vin fra Calabrettas (nye?) sortiment af forskellige aftapninger fra Etna. Her er hvad der sker når der er en usvigelig sikker hånd i mark og kælder, som tænker vinen først og forretning/brand bagefter. I 2009 var vejret så dårligt at Calabretta ikke aftappede deres Etna Rosso, så hovedbestanddelen i denne bordvin er altså Etna Rosso 2009. Dertil er tilføjet nerello mascalese fra 2005 og 2008, altsammen fra ca 750 meters højde.
Transparent rød-orange farve. Ærketraditionel og æterisk næse med en del udvikling - lim, balsamico, lak og ruskind over en syrlig frugt af citrusfrugter, rønne- og tranebær.
Masser af mandarin og hindbærbolche i smagen, som er transparent men intens. En salt smagsprofil som også har lim og balsamico. Fantastisk finish med velsatte tanniner og koncentration i det elegante udtryk.
En utrolig flot vin med arketypisk nerello-karakter. Der er en del volative vibes, så det er ikke den store lagringsvin. Men nu er den dælme god! 95,- hos Carlo Merolli.
91
En utrolig flot vin med arketypisk nerello-karakter. Der er en del volative vibes, så det er ikke den store lagringsvin. Men nu er den dælme god! 95,- hos Carlo Merolli.
2 kommentarer:
Härligt vin! Och stilpoäng för den semipsykedeliska etiketten - ingen fancy reklambyrå bakom den inte.
/Patrik
Haha, ja jeg elsker også den etiket! (Stil)forvirringen er total:)
Det er et virkelig højt niveau i den smagekasse!
VH Niels
Send en kommentar