onsdag den 22. juli 2015

2012 Friedrich Becker, Spätburgunder & 'B'


2012 Friedrich Becker, Spätburgunder
Vi smager på to spätburgundere fra det sydlige Pfalz, helt op ad den franske grænse. Beckers basis er en flot og ren pinot, med spændstighed og balance, kraft og krydret pinot-aromatik. Enkelt ja, men en stor fornøjelse at drikke. Fin duft af lidt gran og røg, men det er især den slanke, syrlige frugt af hindbær, ribs, skovjordbær osv. det handler om.
Det er i munden, den er bedst - balanceret og interessant, frisk men ikke uden tyngde, det er en substantiel vin i mellemfyldig stil. Becker chaptaliserer en lille smule mod slutningen af gæringen for at forlænge den og dermed udvikle aromaerne - og når så altså op på de 13/13,5, som han mener er ideelt for pinot.
Becker producerer oldschool med fx. spontangæring i åbne træfade og økologi, men stilistisk er det klassisk og midt-på-vejen.
Læs mere om Becker her hos Finare Vinare.

2012 Freidrich Becker, Spätburgunder ‘B’
Åh hvilken duft, det er så tydeligt at vi her er i et andet gear, selvom Beckers basis slet ikke virker så basis endda. Det her er pinot på et højt niveau. Fra begyndelsen har vi delikate, letsøde fadaromaer af smør, frugtig kaffe og groft knækbrød sammen med let og intens frugt af hindbær og ribs og aromatisk krydring af dild og spæd gran.
Ren og slank i munden, sød og blød frugt af fuldmodne hindbær og en tæt, meget salt smagsstruktur. Høj, vital syre og bittertoner af druekerner og lakridsrod. Anelse rustik afslutning med kantet bitterhed i de fnuglette tanniner, men overordnet en både kraftfuld og elegant pinot med delikat fadhåndtering og syre nok til at balancere de sødlige elementer. Det smager rigtig, rigtig godt og bliver sikkert kun bedre over de næste par år mindst. Druerne stammer fra første høst på GG'en Sonnenberg og lagrer 15 måneder på brugte barriques.

Becker har skiftet den helt svagt rosa baggrundsfarve på rødvinsetiketterne ud med en overtydelig røjvinsfarv’ og har fået skruelåg på de her to - langtfra basis i stil og kvalitet - spätburgundere. Det ydre betyder jo INTET (note to self), men det virker alligevel tarveligere end før.

Købt hos Extrabrut.dk


1 kommentar:

Houlberg sagde ...

Hvor har du ret ... og hvor er det godt. Becker er altid kanon. Prøv også de andre tyske huse, som Extra Brut Vinimport har; Enderle & Moll samt Steinmetz. Også klasse.
Bedste hilsner fra Ulrik
www.houlberg.it