søndag den 20. december 2015

2013 BioVio, Rossese Riviera Ligure di Ponente


Rossese.. Ikke ligefrem nogen grape-celeb. BioVio er en økologisk producent i Albenga, Ligurien (mellem Nice og Genova), som dyrker områdets lokale druer som fx rossese, pigato og selvfølgelig vermentino.
Rossesen her er en rigtig fin vin, helt lys og transparent, let i krop og alkohol (12,5%) og med en tilbageholdende duft af jordbær, bagt rabarber, marcipan og en let krydring af bark og lakrids. Smagen er sødmefuld og jordbær/rabarber-agtig med lidt restsødme, ikke ulig noget vellavet basis-spätburgunder. Ikke at det er en sød vin overhovedet, der er masser friskhed i den lette krop, især på bagkanten hvor syren klarer op. 
Der mangler måske noget af den karakter som andre druer i samme lys genre kan fremvise fx. poulsard i jura eller grignolino lige ovre på den anden side af grænsen til Monferrato, Piemonte. Men det er alligevel en fornøjelig vin - sødlig, charmerende og elegant.
Supermarco i sydhavnen importerer BioVio. Jeg tror ikke de har rossesen, men jeg skal da ud og have fat i noget af det hvide.

Ingen kommentarer: