mandag den 15. februar 2016

Bruno Allion, Touraine

Bruno Allion dyrker biodynamisk i Touraine, Loire og vinificerer uden intervention og helt svovlfrit.

2014 Bruno Allion, FAK400 VdF
På gamay. Tæt blålille farve, blød og mørk frugt med en del sødme i duften a la lagrein eller teroldego, men lidt lysere og mere frisk - kogte blåbær, appelsin og en distinkt tone af frisk gran.
Også munden er virkelig frisk med høj syre og frugt af sure æbler, appelsin og friske blåbær. Helt ung og spændstig med tændt frugtsyre, næsten prikkende på tungen. En meget saftig vin med en benet kerne der holder den primære, ja nærmest pubertære, frugt oprejst.
Usædvanlig mørk i frugten for en gamay, måske fordi Bruno Allion har noget gamay teinturier, en mørk gamay-type.

2013 Bruno Allion, Surin VdF
Fin hvidvin på sauvignon, der ligger næsten to år på gamle fade. Chenin-agtig med klar citron og bivoks og ikke umiddelbart mange af de arketypiske sauvignontræk. Duft af citron og smør og nærmest noget frugtig kaffe fra fadet. Lidt lever og voks kommer til. Høj citrus-syre i munden - en ren og klar vin, både frisk og med fine udviklede noter på bagkanten.

Begge vine er ærlige og flotte, uden ligesom at brænde sig hårdt fast i bevidstheden. Men især hvidvinsstrategien appellerer - 14-sauvignon skulle ifølge Bruno Allion være et niveau over 13, så det skal jeg have fat i til den tid. Rosforth tager disse hjem, læs wineterroir’s reportage.

Ingen kommentarer: