Jeg havde egentlig unfriended Poggio Rosso, men i en snæver vending og et godt stykke fra en proper vinhandel røg den alligevel i kurven hos Føtex. Trods alt er dette en af de bedste vine i danske supermarkeders sortimenter. 80% sangiovese 10 colorino og 10 pugnitello, tre ugers maceration 20 måneder på 500-liters fade. Det er ikke (længere) kun frugt fra enkeltmarken Poggio Rosso, men hele 14 ha fra 5 marker i Castelnuovo Berardenga.
Nogen taler om slægtskabet mellem sangiovese og grenache og det fornemmer man ihvertfald her, det smager ret meget af sydrhone med kirsebær, laurbærblads-krydring, lidt lakrids og sødtobak i duft og smag. Man mærker at det her er vin af en vis kvalitet, frugten er fokuseret og blød, og balancen er flot. Men man bliver også lidt skuffet - der er ikke rigtigt noget som begejstrer og river med. Strukturen savner karakter og kraft - især i form af syre og tannin.
Habilt, men ikke ekstraordinært.
87
87
Ingen kommentarer:
Send en kommentar