Vinene i Calabrettas smagekasse fra Carlo Merolli er intet mindre end fantastiske. Hver for sig, men allerbedst er det måske at opdage hvor forskellige de er. De fire ‘bordvine’ er alle umiskendeligt prægede af den naturlige vinifikationsmetode, men de er studier i fire forskellige stilarter. Nerello Cappuccio’en er mørk, tæt, blød og ung-saftig, Cala Cala er lys, transparent, moden og old school.
Og så er der disse to: (2011) Gaio Gaio er på syv år gamle mascalese-stokke og afslører som den eneste det sydlige ophav. Ikke i kroppen som er let og elegant, men med aromaer af tørrede frugter (figner, dadler) og nordafrikanske krydderier. (2012) Elisir på helt nyanlagte mascalese-stokke minder i forbløffende grad om ung natur-franc fra loire med sin slanke og ekstremt syrerige krop, kølige mørke blålilla bærsorbet-frugt og matte rødviolette farve.
Gør dig selv en tjeneste og få fingre i den her kasse, eller gør os andre en tjeneste ved at lade være.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar