lørdag den 2. januar 2016

Biobobler2014 Fuchs & Hase, Pet Nat Vol. 1
En lækker gang naturbobler på lige dele sauvignon og chardonnay, som spontangærer med skallerne og kapselflaskes uden dosage eller filtrering før gæringen er helt færdig. Den er fra et samarbejdsprojekt mellem de to unge winzer-par Arndorfer og Jurtschitsch i Kamptal, Østrig.
Flot næse med tydelige spor af skalmacereringen - kridt, muslingeskaller, jord og en delikat frugt af æbler og appelsin/citron-skal. Virkelig balanceret og karakterfuld i munden med perfekte perler og god kraft. Læskende og spændende på samme tid.2007 Raumland, Pinot Noir BdN Brut Prestige
En afdæmpet, men vidunderlig pinot-sekt fra Rheinhessen, som jeg har drukket nogle flasker af over et par år, men som her med 8 år er bedre end nogensinde. En fantastisk lille aroma af Karl Johan svampe er vildt forførende, frugten er helt let og gennemsigtig lys og der er ristet rugbrød, kridt og grønæblet syre. Er også smuk i munden, men det er egentlig næsen som er mest frapperende. Helt tør med 1,4 g restsukker, 12,5% alk. En skøn sekt, jeg er ked af at det er sidste flaske.

Raumland laver også fremragende alkoholfri sekt, som ungerne fik nytårsaften. Der er både rød og hvid cuvée og en på røde vildæbler.
Fuchs & Hase var iøvrigt ideel ledsager til den her geniale tidlige noma-ret som jeg havde modificeret med lokale ørredrogn fremfor caviar (hvilket jeg synes giver mere mening af flere grunde).

Ingen kommentarer: