torsdag den 28. januar 2016

2014 Weingut Fritsch, Materia Prima


Biodynamisk og spontangæret gewürztraminer fra Wagram, Østrig.

Meget parfumeret hvidvin med tung og sød traminer-næse af heftig hyldeblomst, sød pære, honning, lavendel, sæbe. Der er et strejf af peber- og persillekrydring med, som bryder det søde lidt.

Smagen er slet ikke som næsen, man forventer klart en sød eller tung vin her, men det er den ikke: Tør med klar frugt og fin balance i den lette krop. Mørktonet i den lette frugt, men klar med meget delikat blomstrede toner og ikke på nogen måde natur-outreret eller gewürz-vulgær. Ikke så høj syre og med sæbede bittertoner der kunne forveksles med alkohol - det er det ikke, for vi er nede på 11%.

Det er en ambitiøs og heftigt brandet vin som jeg nok havde forventet mig noget mere af, mere vildskab eller originalitet. Men alligevel dejlig, ren og ærlig traminer, virkelig fint at prøve den drue udenfor biedermeier-værelsets tunge luft af parfume og gamle buketter.

2 kommentarer:

Carlo sagde ...

Hvem forhandler den ?

Piu Rosso sagde ...

ingen i dk, jeg har selv købt den i berlin. Måske noget for Osterreich, men jeg kender ikke konsistensen af porteføljen hos Fritsch. Den her virker lidt over-brandet med mjødflaske etc..