Økologisk hvidvin på druen zelen fra appellationen Vipavska Dolina i Slovenien, øst for Friuli. Macereret i 12 timer, lagret på stål og filtreret let. Primoz Lavrencic forlod Sutor for at starte sit eget op og det gør han her med Burja, som bl. a. producerer enkeltsortsvine zelen, malvasia og pinot noir. Zelen er iøvrigt beslægtet med verduzzo.
Vinen her har en særegen duft af toast, ingefær og pærer og overrasker især i munden med lav syre og bitter profil. Er det stram, syrerig vin man sætter næse og mund op efter, bliver man her skuffet, men omkalibrerer man en smule er det temmelig godt og ikke uden saftet friskhed med et godt letkrydret bid på bagkanten. Småkagedej, ingefær, pærer og en bitterhed a la snaps og grøn the.
Hevet hurtigt ud af hylden, men faktisk lidt af et mirakel til sushi’en med de klare ingefærtoner, den lave syre og bitterheden som match til wasabien. 109 kr. hos Terroiristen.
86
Ingen kommentarer:
Send en kommentar