torsdag den 29. december 2011

2009 Fredriksdal Gods, Frederiksdal Kirsebærvin

En nyklassiker på det danske julebord - hvorfor ikke ledsage kirsebær med.. kirsebær? Mange mener den bedste danske vin slet ikke er rigtig vin, men derimod kirsebærvinene fra Fredriksdal Gods. Godset ligger ud til langelandsbæltet på Lolland - et af de tørreste og mest solrige steder i landet. Her er det basiscuvéen på sorten Stevnsbær, tappes ufiltreret fra ståltanken.

Selvfølgelig er her masser af kirsebær i næsen her - de helt sorte af slagsen med masser af indkogt sødme, kirsebærskind og bittermandel fra stenene. Sammen med lette, sødlige krydderier og vanilje, karamel og engelsk lakrids. Utroligt at der ikke er fade involveret her, det dufter og smager af fransk eg..
Smagen er fyldig og tæt men har en vidunderlig frugtsyre, som minder mig om recioto: livlig og føles næsten prikkende på tungen. Meget cremet og sød, men samtidig saftig og frisk og med fine bittertoner af engelsk lakrids og bittermandel i finishen.
Min referenceramme for kirsebærvin er lig nul, men det her er en fremragende dessertvin uanset - meget anbefalelsesværdig og ikke kun til ris à l'amande. 149 kr / 50 cl.

2 kommentarer:

Ingvar Johansson sagde ...

Om man nu ska göra vin på våra breddgrader så tror jag att man ska satsa på andra frukter än vindruvor. Jag provade en italiensk blandning gjord på en blandning av körsbär o druvor, Vino e Visciole. Väldigt gott och satt som gjutet till Ris á la Malta.

Piu Rosso sagde ...

Ingvar! Interessant med den italienske blanding, hvor kirsebær tilsættes og starter en andengæring. Den kendte jeg ikke - Velenosi laver to udgaver, viser en hurtig googling. Naef.dk importerer dem.
VH Niels