onsdag den 4. september 2013

Vildt ved StrandenSom altid er det hyggeligt Ved Stranden, igår var der især noget at skrive hjem om, nemlig disse to natur-perler:

2009 Mendall, Finca Terme de Guiu blanc
Lys, støvet farve. Spontangæret og helt usvovlet på den (for mig helt ukendte) macabeo. En helt vild vin, som dufter kraftigt og mørkt af salmiak (piratos), sour creme n’ onion og gullasch (stegt oksekød, løg, paprika, tomatpure - note ©Stranden-staff, umulig at undslippe når den først er sagt). Heftig i smagen også med mørk cremet tekstur, tæt bitter pomerans- og kvædefrugt og en kraftig finish med salmiaklakrids og stegt kød. Vildt! 100 kr. glasset.

NV Agnès et René Mosse, Magic of JuJu VdF
Økologisk Chenin fra Loire, spontangæret og lagret på barriques et år. Mørk og klar messinggul farve. Meget mere feminin og lysende i duften med en klingende æterisk frugt af pære og æble. Hundekiks og lakridsrod. Intens og spændstig i smagen med en frisk syre og flot velkomponeret krop med pære- og lakridsaromaer. Lang i afslutningen. Herligt! 75 kr. glasset.

Mendall var den største og mærkeligste vin, men mon ikke JuJu’s friskere charme ville være at foretrække hvis man skulle vælge?

2 kommentarer:

Ingvar Johansson sagde ...

Niels! Så bra att du slapp att välja

Piu Rosso sagde ...

Nemlig, Ingvar! ;)
Prøv at spørg efter Mendall næste gang du er forbi VS10, det kunne være sjovt at høre din mening om den!
VH Niels