mandag den 2. december 2013

2008 Roxanich, Istria AnticaVin på 100% malvasia, som er macereret i 83 dage. Vi er i den kroatiske del af Istria, men det er den italienske istriana-variant af druen vi har med at gøre. Økologisk, ingen filtrering, minimalt svovl og ellers ingen tilsætninger. Lagret 3 år på en blanding af 1., 2. og 3. årsfade.

Klar messingfarve med orange toning. En fantastisk duft vælter op ad glasset med det samme og vokser med luft: Sødlig frugt af tørret abrikos og lynghonning sammen med kraftig lak-kemi og vidunderligt kompleks krydring af tobak, hvid peber, tørret kød og spejderhagl. Fadet bidrager med læder-, karamel- og gummiaromaer.
I munden er syren frisk og tændt og abrikosen er i baggrunden med mandarin og citron-pickle i front. Bittertoner sætter hurtigt ind, men med luft viger de for en stadigt mere udfoldet frugt. Lækker finish med intense saltmineraler og spejderhagl og eftersmag med flot parfume i frugten og de herlige tobak- og fadtoner. Frisk, intens og kompleks - en virkelig stor vin! €25 hos Orange Wines.
93


2 kommentarer:

Ingvar Johansson sagde ...

Tack Niels ! Roxanich o Clai har länge stått på min lista över viner att kolla upp. Nu förstår jag att tanken måste omsättas i handling. Det låter fantastiskt. Det lär ju inte bli några som helst problem att fylla en låda från Orange Wines

Piu Rosso sagde ...

Det er lige noget for dig, det her Ingvar!!

Jeg prøver også Clai's Sv Jakov (også malvasia) inden længe - den sidste fra en lille testkasse jeg købte: Alle vinene har hidtil har været stensikre genkøb, det er et sublimt sortiment de fører.

VH Niels