torsdag den 12. februar 2015

2013 Bainbridge & Cathcard, Cuvée Highway.8 VdF


Hvis du kommer i nærheden af Den Vandrette på Havnegade, så gå derind og spørg efter et glas af den her. Eller køb den hos Rosforth. En vidunderligt saftig vin - ufatteligt letdrukket og forførende. Ren cabernet franc fra Bainbridge-parets 4 hektar i Anjou, Loire. Macererer semi-carbonique i hele klaser tre uger og aftappes usvovlet med kapsel.
Skøn frugtig bionæse med tonsvis af tyttebær, friske kantareller og lidt mynte. Munden har lille friz og det bidrager til det ultra-friske udtryk. Frugten er rund, men med god, dyb syre og så et overraksende, skiferagtigt tanningreb i afslutningen. Sødmen er mærkbar og bliver måske trættende i længden, men et glas eller to af den her og man smiler taknemmeligt.

3 kommentarer:

Ingvar Johansson sagde ...

Först tänkte jag inte VdF utan WTF, amerikanskt på Piu Rosso. Sedan läste jag bloggposten. Låter som ett kul vin. Ska försöka hitta det vid nästa Köpenhamnsbesök.

Piu Rosso sagde ...

Haha, ja de ville sgu være mærkeligt Ingvar! :) Navnene er også lidt forvirrende her, men Toby Bainbridge er englænder, som har boet i frankrig mange år og fra 2012 kører fuld tid med naturlige vine fra 4 hektar i Anjou.
Det her må du tjekke Ingvar, jeg har selv sikret mig en kasse.
/niels

Carlo sagde ...

Det bekræfter min overbevisning at cabernet franc er "druen" for de vintørstige...