torsdag den 20. marts 2014

Pfälzer Pinot 2010


2010 Knipser, Blauer Spätburgunder Pfalz
Knipsers basis-SB fra nord-Pfalz er lys rubinrød og dufter af rød frugt, stald og græs. I munden er syren slet ikke høj nok til at friske op i den salt-søde frugt og de landlige fadtoner. Her er der lidt for meget sødlig frugt og møding for min smag og den kraftige grønkrydrede græs/karse i eftersmagen bliver lidt voldsom. Men ret skal være ret, der er en fin frugt med god intensitet og et glimrende lakridsagtigt bid i afslutningen også. Især sammen med mad træder de gode sider frem og de let akavede tilbage.
Tysk spätburgunder kan levere rigtig meget glæde på basisniveau, men denne runde i hestevognen var OK og ikke så meget mere end det. 12 måneder på brugte barriques. €10,50.
842010 Friedrich Becker, Pfalz Spätburgunder 'B'
Becker fra det sydlige Pfalz er en af de bedste producenter i regionen med højt berømte enkeltmarksvine, især på spätburgunder. Her er vi i mellemklassen - 'B' spontangærer i åbne træfade og lagrer 15 måneder på barriques.
Flot transparent rubinrød farve. Intens duft med røde bær (især jordbær) og appelsinskal i front sammen med snavsede toner af mødding og stegt fisk, kridtmineraler og krydring fra fadet af brændt vingummi, kaffe og dild. Dyb og virkelig flot duft, høj klasse.
I munden er der først og fremmest harmoni. Syren er tændt og nærværende, men ikke specielt høj - den spiller holdspil med frugten, salte mineraler og de krydrede toner. Saftig og læskende med flot intensitet og et rigt og komplekst spil underneden. Fadtoner af især dild og kød i finishen og en lang eftersmag.
En smuk pfalzer-pinot! €19.
912010 Weingut Bernhart, Pfalz Schweigener Spätburgunder Kalkmergel
Ligesom med Becker er vi her i Schweigen i det sydlige Pfalz. Ekspressiv duft med kompot af hindbær og rabarber og generøse fadtræk af ymer, popcorn, kaffe og nyt pap.
Fin syre i munden hvor der også er smooth pinotfrugt med igen hindbær og rabarber. I finishen kommer stearin, hvid røg og karse til. Mellemfyldig og med middel længde.
En habil pinot med dejlig frugt, fine krydderier og en god balance, men mangler noget spræl for at komme op at ringe rigtigt. €13.
862010 Philip Kuhn, Pfalz Spätburgunder ‘Tradition’
Viskos, transparent granatrød i glasset. Duften er fin med sødlige kaffe- og krudttoner og en slikken sur-sød frugt af havthorn, appelsin, jordbær og syrnet fløde.
Smagen er mellemfyldig med god, tæt syre og saltmineraler. Appelsin og de syrnede mejeri-toner står klarest. Finishen er god og fast, dog fornemmes varmen fra de 14% alkohol, men det maskeres sammen med mad, hvor den virkelig gør sig godt. Temperaturen er også afgørende her, den skal ned på 15+/- grader.
En flot basis-spätburgunder fra Laumersheim i det nordlige Pfalz. Macererer i 2-3 uger og lagres 16 måneder på store fade. €12.
87

3 kommentarer:

Delle-Kaj sagde ...

Uhmm, elsker Beckers "B". Et fund til prisen! Hvor køber du dem henne? Atomwine har droppet importen, kan jeg forstå...

Mvh Lars

Piu Rosso sagde ...

Hej Lars, denne er købt hos Belvini.de leveret i Tyskland. Til Danmark gælder der jo særlige regler, som man selv skal sørge for. Det er vist et stykke tid siden Tom importerede Becker. Vinexus.dk har noget.
God jagt;) - VH Niels

Jannick Christensen sagde ...

Hej Niels og Lars.

I løbet af en måneds tid får jeg et mindre parti Friedrich Becker vine hjem, hhv. 2011 Spätburgunder og 2011 Spätburgunder "B" fra en ven som er på vintur i det tyske. Hvis det har interesse er i velkomne til at kontakte mig på e-mail: hc @hedorfinvest.dk

Mvh Jannick Christensen