søndag den 29. juni 2014

Zelt og Knipser, Spätburgunder fra Pfalz


To spätburgundere, begge fra det mellemste Pfalz og begge fra GG-marken Grosskarlbacher Burgweg.

2009 Knipser, Pfalz Spätburgunder ‘Kalkmergel’
Senthøstet spätburgunder som hovedsageligt består af druer fra marken Großkarlbacher Burgweg.
Flot pinot-næse af den friske, frugtdrevne slags - med spændstige æteriske brom-, trane- og hindbær, læder, sødlakrids, boullion og maling. 
I munden er den præget af en varm årgang med sødlig, rund frugt og en gennemgående varme fra alkoholen. Det er en vin med en flot og mangefacetteret frugt, men syre, aromaprofil og balance mangler det sidste for at man kommer op at køre her. Jeg var heller ikke helt overbevist over Knipsers basis-SB, så måske ligger stilen her bare lidt ved siden af mine præferencer. Lidt for slikket og ligefrem i syre og frugt, imho. €17 i Tyskland.
87

2010 Zelt, Pfalz Grosskarlbacher Burgweg Spätburgunder
Transparent rubinrød farve. Intens sødkrydret duft med kraftig krondild, korianderfrø, anis og kanel. Æterisk og slank frugt af jordbær, blodgrape og mandarin.
Fast og intens i smagen med seriøs sur-sød frugt af jordbær i balsamico og kongen af danmark-bolche. Lækker og saftig syre hele vejen, salte mineraler og diskrete animalske toner af læder og smør. Røget pift i finishen, som er drevet af syren - god længde.
En seriøs Lagen-SB med flot fylde og balance. Det sødligt krydrede fadpræg er markant nu, men saften kan holde til det og jeg kan personligt godt lide det krydrede spil, når det er gjort med omtanke og kvalitet som her. €16 i Tyskland.
90

Ingen kommentarer: