mandag den 30. juni 2014

Montepulciano fra Feudo d'Ugni i Abruzzo

Cristiane Galassos to (ud af tre) håndlavede og naturlige montepulcianoer fra Abruzzo. Carlo Merolli importerer de her herligheder fra små oplag - forhåbentlig kommer der også nye årgange fra Feudo D'Ugni?


(2009) Feudo d'Ugni, Fante VdT
Sortrød i glasset. Fantastisk duft med masser af råt kød, enebær, estragon, læder og dybe søde kirsebær. Flot og åben fra start og vinder endda med luft.
Kraftig tæt smag med sødmefuld frugt af kogte kirsebær og brombær og et væld af animalske toner og kraftige tanniner. Flot balance og en herligt rustik og vild karakter - for mig er det her indbegrebet af montepulciano: Mørkt, frugtigt og råt. En fantastisk vin!


(2006) Feudo d’Ugni, Teorema VdT
På papiret en større vin med længere tid på fad. Tæt bordeaux-agtig duft med dyb, mørk frugt af brombær sammen med mørkt-æteriske toner af lak, mandelessens, lakrids, fernis og en skæg tone af bøgeblade eller agurk. Diskret vanilje og chokolade fra fadet. Montepulciano er efter min mening en af de bedste druer til at tage imod fad og her er det perfekt.
Smagen er fyldig og robust. Dybere og blødere end Fante og med en flot, olieret og seriøs struktur. Men også med lidt mindre spil og liv i frugten.
Drejer allerede i løbet af de første timer i en mere udviklet lak-kemisk retning og på andendagen er den færdig. Men det var godt så længe det varede!

Ingen kommentarer: