tirsdag den 4. november 2014

2007 Cascina degli Ulivi, Monferrato Dolcetto ‘Nibiô’


Her en hurtig anbefaling af den udmærkede franske bistro Pastis i Gothersgade, hvor man får gedigen og klassisk fransk bistromad - jeg har over et par gange bl. a smagt glimrende traditionel løgsuppe, braiseret kanin og steak frites.

Men mest af alt (set herfra) skal man løbe derhen fordi en flaske stor og fremragende natur-dolcetto koster 200 kr. Biodynamiske Cascina degli Ulivi er blandt de bedste producenter i Monferrato i Piemonte og dolcettoen ‘Nibio’ er en topvin, som høstes ved lavt udbytte, spontangærer, macererer 40 dage, lagrer et år på store fade og aftappes uden filtrering eller svovl.
Der bliver med rette harceleret meget over restauranternes til tider eksorbitante prissætning på vin, så derfor skal det da også fremhæves når det modsatte er tilfældet. 165 kr hos Rosforth, 200 kr på Pastis, yeds! Den er fra 2007 og holder ikke evigt, men det er en vin som har struktur til at lagre og den er en aldeles glimrende følgesvend til stort set hele kødkortet. Mørk, støvet og med dybe aromaer af blommer og kirsebær. Lak, pap, læder, pebret krydderi og karakteristisk appelsin-balsamisk natursyre. Hamrende flot i smagen med masser af rank, mørk dolcetto-frugt og seriøs tanninfinish. En anelse muse-vibes måske, men det generer slet ikke mig - frugt og struktur er i top her.
En smuk, moden og seriøs natur-dolcetto, som i sig selv kan trække mig til Gothersgade.

Ingen kommentarer: