søndag den 4. januar 2015

2013 Vittorio Bera, Moscato d’Asti


Moscato d’Asti er sød og klæg i de dårlige udgaver, men helt vidunderlig i de gode versioner - med både kompleksitet og friskhed. Og så den herligt lave alkohol, som ofte er lige hvad man har brug for i slutningen af et rigt måltid. En af sommerens wow-vine var Carussins MdA direkte fra tanken, ufiltreret og fantastisk frisk.

Her er det også biodynamisk og spontangæret Moscato d’Asti, men i en mørkere stil med dyb gylden farve og duft af moscovadosukker, bagt pære, lynghonning og rosin. Smagen er tæt og bred, en stor koncentration for typen. Fint balanceret i en seriøs og karamel-agtig stil hvor ristede, mørk-krydrede toner sikrer et komplekst udtryk.
Med sin brede, mørke sødme ikke et helt rigtigt match til vores syrlige tarte au citron meringuée, men ikke desto mindre en flot dessertvin! Virker meget lavt svovlet og holder nok ikke så meget længere.

2 kommentarer:

Italienska viner sagde ...

Som av en händelse så ska vi öppna en Bera-13 ikväll, får se om de börjar vika ner sig lite, vi har fortfarande ett gäng kvar...
Carussins Filari Corti-13 har vi också bunkrat upp av. Den är av någon anledning inte DOCG-krönt och dessutom försluten med en tappo corona - undrar om det har med den höga syran att göra? Får komma ihåg att fråga dem. I alla fall - de här båda är tveklöst mina favoriter för tillfället.

God fortsättning, Niels!

/Patrik

Piu Rosso sagde ...

Ah, spændende sammentræf, herlig vin! Selvom jeg nok er mere til den grønligt friske stil hos fx. carussin. Tappo corona, haha - ja, det virker jo nærmest være en slags princip dér;)

Godt nytår til dig og jer også!
MVH Niels