onsdag den 21. januar 2015

Det mørke Chianti2011 Le Cinciole, Cinciorosso
Økologisk basisvin fra Le Cinciole i Panzano in Chianti, i Classico-zonen. Sangiovese blandes her med 20% cabernet, 10% merlot og 10% syrah. Vinificeret på cement.
En enkel, men frisk og harmonisk vin med ligefrem frugt af sødmefulde, sorte kirsebær, solbær og ribssaft. Lette toner af tobak, rust og lakridsrod er med også - især efter noget luft. En fornøjelse at drikke, men ikke noget analyseobjekt og jo heller ikke tænkt sådan. Der er en saftig blødhed fra de franske druer, men vinen lever især af den perfekt satte syre.
86

2012 Poggio Scalette, Chianti Classico
På Greve in Chianti-klonen Sangiovese di Lamole som tilhører Sangiovese Grosso-familien. Dyrket i 500 meters højde, vinificeret og modnet på cement.
Mørk vin med ren og kraftig duft af kirsebær, kardemomme, the og sødlakrids. Her er det sangiovese i mørke klæder med blød frugt, godt med bittertoner og komplekse, krydrede underlag. Der er høj kvalitet i frugten og det er befriende med en vin på det her niveau, som ikke har været på træ. Frisk og rund, men med sangioveses umiskendeligt pirrende syre og the-agtige bitterbid sammen med rigtig flot aromadybde og -bredde i frugten.
Selvom jeg generelt er mere til helt klassisk sangiovese, er der en plads i mit hjerte til Fiore’s frugtige og sødkrydrede sangiovesetolkning (både her fra Scalette og fra Casteluccio i Romagna).
88

Atomwine importerer Le Cinciole og Poggio Scalette. Hhv. 119,- og 139,-

Ingen kommentarer: