mandag den 20. april 2015

2010 Fontanafredda, Barolo


En fint balanceret nebbiolo som ingenlunde spiller i liga med de mange gode ‘håndværks’-Barolo, men mere skal ses som et alternativ til en Langhe Nebbiolo. Det gælder jo iøvrigt også prisen. Det er ofte i de rigtig gode årgange at de mindre (kvalitetsmæssigt, ikke i kvantitet) producenter kan levere gode, overraskende resultater, og det synes jeg faktisk Fontanafredda gør her. Selvom man da ikke kan lade være med at tænke hvad der dog kunne ske af mirakler på de enorme monopolbesiddelser Fontanafredda har i Serralunga..

Elegant nebbiolostil i både farve, duft og smag. Lys og let. Fin og meget druetypisk duft af jordbær og roser sammen med kølig mint og kalkede/grusede mineraler. Smagen er let, men har fin, moden koncentration i frugten som er lige på nippet til at blive lidt vingummi-træls (kulturgær) men redes af en ok levende syre og et kækt tanningreb.
Det er ikke højsang, der klinger i glasset - men det er lige før jeg køber flere. Først og fremmest er jeg glad for det relativt elegante nebbioloudtryk her. Plus det er mange år siden en god årgang af selv disse semitriste supermarkedsbaroloer har været nede på 99,-
87

Ingen kommentarer: