onsdag den 8. april 2015

Biobrændsel


Hvad skal lette forbrændingen af mængderne af lasagne, pizza, pasta og de andre danske nationalretter? Svaret er mangfoldigt, men et godt bud er ungt, saftigt og bio. Når du alligevel er igang med den franske løgismose-kylling og det hjemmebagte surdejsbrød, så giv dog en tyver ekstra og få en ærlig, vellavet økovin til - frem for industrirædslen fra supermarkedet med kunstig syre, gær, svovl etc.
Her er der to saftige eksempler importeret af hhv. Merolli og Bichel, begge til 75 kr.

2013 Majnoni, Chianti er blåfrugtig, spændstig og frisk med dæmpet duft af blåbær, tør jord og lakridsrod. Meget cab franc-agtig i munden med saftig og næsten metallisk struktur med levende syre i den ellers bløde blåbær- og solbærfrugt. En herlig vin, enkel men ikke banal. Den mørke, slankt syrlige frugt er faktisk virkelig fin.
86% sangiovese, resten malvasia nera og pugnitello. Lagrer 7 måneder på cement. I øjeblikket får man ‘større’ vin for pengene i Majnonis 2012 superiore, som høstes senere og ligger på træ. Men den ene procent lavere alkohol betyder meget for mig og jeg foretrækker nok ofte den her basischianti (som dog var en anelse mere levende i 2012-udgaven)
86

2013 Saladini Pilastri, Rosso Piceno er i samme friske, mørkfrugtige stil, men mere saftet med lavere syre og rundere frugt. Balsamico, søde krisebær og basmatiris i den afdæmpede næse og en meget velbalanceret smag med fokus på direkte, umanipuleret saft domineret af kirsebær. Peaker på midten og har et fint lille lakridsbid i den korte finish. En udmærket allround-vin (hvem råbte buffet?), ærlig, ren og vellavet - lidt sødere og fyldigere end Majnoni. 80% sangiovese, 20% montepulciano, 4 måneder på tonneaux.
85

Ingen kommentarer: