søndag den 10. maj 2015

2007 August Kesseler, Riesling Auslese Rüdesheimer Berg Roseneck


Auslese fra en af Rheingaus stjerner, der ligger lidt for sig selv i Assmannshausen - efter ‘knækket’, Rhinens sving tilbage i nordgående retning. Vi besøgte Kesseler en steghed eftermiddag i 2012 og havde bl. a. denne med derfra. Vi kom egentlig for at smage husets navnkundige spätburgundere, men da de hørte vi havde været hos Leitz og Weil kom rieslingen frem. Læs om besøget her.

Kesseler har også parceller på det sydvendte Rüdesheimer Berg, her er det Roseneck som ligger midt på bjerget mellem Rottland og Drachenstein. Fuld auslese-udblæsning i næse og mund. Klar Rheingaustil med den indbydende, florale frugt i forgrunden. Kraftig mango og ærtebælg i næsen efterfulgt af blegselleri, lidt petroleum, kirsebærblomster og nougat.
Stor, bolchet sødme i munden, men åh hvor er det elegant alligevel - en Helmut Newtonsk sammensmeltning af det vulgære og det æstetiske. Masser af næsten krads mango, blomster, akaciehonning og et snert petro. Og en lille nougat/smør-tone, måske fra lidt fad, i afslutningen. Vidunderligt auslese-kick!

Ingen kommentarer: