søndag den 3. maj 2015

2013 Clos Tue-Boeuf, Cheverny Rouge 'Le Caillère'


Åh hvor en skøn vin! En frisk, slank og uprætentiøs pinot - enkel, men fyldt med finesse og karakter. Meget anderledes i stilen end Tessiers ligeledes biodynamiske cheverny-pinot, som er blåfrugtig og tæt, metallisk gamay-agtig.
Her i brødrene Puzelats Le Caillère er der lys og transparent krydret frugt af skovjordbær, hyacint, røg, lakridsrod og hvid peber sammen med et animalsk indslag af tørret karl johan og moskus. Smagen er frisk med tændt syre af friske skovjordbær og kirsebær og hen mod slutningen et fint lille kalket tanninfundament under den syrlige og røgede frugtfinish, igen ledsaget af de tørrede svampe. Storartet!

En vidunderligt levende vin - ren, slank, nuancerig og overordentligt pinot-typisk. Biodynamisk pinot noir, 35 hl/ha, maceration semi-carbonique, 11,5%, lagring et år på gamle tonneaux, ufiltreret. Ingen tilsætninger udover minimal svovl ved flaskning. 186,- hos Rosforth.

Ingen kommentarer: