onsdag den 10. juni 2015

2013 Strohmeier, TLZ Weiss no. 6


En perle af en vin! Biodynamisk dyrket og vinificeret og aftappet uden tilsætninger. Blend af pinot blanc og chardonnay, som lagrer halvandet år på 500liters-fade. 12,5%. Strohmeier ligger i Steiermark i det sydøstligste Østrig.

Vinen er ikke filtreret så farven er let mat i hvidgule nuancer. Helt forrygende duft - frisk og dyb på samme tid med frugt af hvid fersken, zucchini og golden delicius sammen med kraftige toner af modelervoks, kalk og røg og florale træk af syren og birketræ. Umiskendeligt usvovlet med det man kunne kalde en direkte adgang til elementerne og en lille animalsk tone af ren dyrepels. En helt vidunderlig duft!

Smagen er lige så god - strukturen er fantastisk sat sammen med sprød friskhed, syre og og sødme i ideel balance. Let og elegant men utrolig rig i syre og smagsnuancer - muskatnød, æbler, fersken, blomster. Der er noget mellemøsten kørende her, nærmest orangeblomstvand sammen med den lette muskatkrydring. Men hovedindtrykket er sprødt, ferskt og syrerigt.
Utrolig fin finish med lakridspulver, meget lang eftersmag og i det hele taget en intensitetskurve der stiger hele forløbet igennem og kun langsomt slipper i eftersmagen.

En meget imponerende vin, den bedste hvidvin vi har drukket længe. Ren og ligetil og alligevel så nuancerig. Druer, kærlighed og tid.


Ingen kommentarer: