Taurino kickstartede kvalitetsbevidstheden i Apuliens vinproduktion i midten af 70'erne med de to 'supersalentinere' Notarpanaro og Patriglione hovedsageligt på Negroamaro. Notarpanaro lagrer 6 mdr. på store fade, efterfulgt af hele 4 år på tank inden aftapning.
Smuk rubinrød farve med høj viskositet og modne, rødbrune indslag. Flot mineralsk næse med frisk syre. Modne blommer, cherrycoke, rosiner, lakrids og kagetoner som kaffelikør, kanel, brændt karamel og lys chokolade. I munden starter den svagt op med en lidt halvvammel sødme, som heldigvis brænder af med luft og giver plads for en vin i moden balance med fylde i frugten og delikat krydderi. Traditionel stil med lang maceration og dejligt fri for fadpræg. Det er stadig en sødmefuld, blød og bredspektret vin, men med den saftige, modne syre (overmoden citron) som ganske lækkert modspil. Der er ingen tvivl om at det er en vin med typicitet og klasse og med mange facetter som den lange tankmodning har fremhævet. Men man skal være til den her lidt sødlige, tanninfattige stil for ligefrem at blive begejstret. Bør lige samle sig i karaflen / den åbne flaske.
Smuk rubinrød farve med høj viskositet og modne, rødbrune indslag. Flot mineralsk næse med frisk syre. Modne blommer, cherrycoke, rosiner, lakrids og kagetoner som kaffelikør, kanel, brændt karamel og lys chokolade. I munden starter den svagt op med en lidt halvvammel sødme, som heldigvis brænder af med luft og giver plads for en vin i moden balance med fylde i frugten og delikat krydderi. Traditionel stil med lang maceration og dejligt fri for fadpræg. Det er stadig en sødmefuld, blød og bredspektret vin, men med den saftige, modne syre (overmoden citron) som ganske lækkert modspil. Der er ingen tvivl om at det er en vin med typicitet og klasse og med mange facetter som den lange tankmodning har fremhævet. Men man skal være til den her lidt sødlige, tanninfattige stil for ligefrem at blive begejstret. Bør lige samle sig i karaflen / den åbne flaske.
86
Ingen kommentarer:
Send en kommentar