onsdag den 15. september 2010

2004 Taurino, Notarpanaro Salento IGT


Betyder årgangen overhovedet noget helt nede sydpå i Apulien? Hvis ja, er det ikke problemer med modning eller for meget regn, som man kender så godt fra Norditalien, der har betydning. Tværtimod er tørke og hede de største trusler hernede. For nylig testede vi 03'eren og det er spændende at se hvordan 04 er i forhold til.
Den hede 03'er har én procent lavere alkohol (13,5%), hvilket er lidt svært at forstå i en varmere årgang, og det smages tydeligt at der var mere restsukker i dén vin. 04'eren kæmper ikke med den lidt vamle sødme, næsen er renere og smagen mere afbalanceret.
Farven er rubinrød med let brunlige aftegninger. Duften starter interessant ud med ris, Hubba Bubba og marcipan og udvikler gradvist en flot, intens næse med rosiner, port, læder, kirsebærlikør, lakrids, asiatisk supermarked og sødlige nødder fra den korte tid på fad. Hele tiden med en fin mineralitet up front. Smagen er domineret af kraftig lakrids, portvinstoner, rosiner og en meget karakteristisk sødmefuld kirschtone som trækker over i eftersmagen som er ganske lang og med vedholdende karakter. Er lige på grænsen til oxiderede toner, men det er helt tydeligt at denne er en bedre vin end 03'eren - elementerne er de samme, men her er de kontrolleret og er i markant bedre balance og med mere snert og fokus hele vejen igennem. Flot.
 
88 

1 kommentar:

Michael Gram sagde ...

Drak en flaske magen til i aften. Den holder sig rigtigt godt, ingen tegn på ælde. Kan kun nikke genkendende til dine smageindtryk, dog kan jeg ikke finde Hubba-Bubba... :-) let acetoneduft synes jeg. absolut dejlig vin.