onsdag den 24. november 2010

2008 Mastroberardino, Fiano di Avellino 'Radici'

Fiano-druen er sammen med Greco de hvide fyrtårne i Kampanien. Den har perfekte forhold i Avellino-provinsens bakker lig øst for Vesuvio hvor også Kampaniens røde topvin Taurasi produceres. Fiano d'Avellino blev DOCG sammen med Greco di Tufo i 2003.
Mastroberardino er en af de helt klassike producenter i zonen, og deres topserie 'Radici' er blandt de bedste udgaver af regionens tre DOCG-vine.

Mastroberardinos Fiano d'Avellino 'Radici' er dyb strågul med tyk olieret struktur i glasset. Superintens og speciel næse med syrlig ananas, grønt æble, frugtbolcher, citrus, gammel honning og tørrede figner sammen med toner af bitter lakrids og lidt gær. Frugtelementerne er vildt kraftige og det er en imponerende fokuseret duft - saftig og syrlig med de søde toner strømmende lækkert underneden.
I munden er den tyktflydende og cremet med citrus og ananas, hele tiden med syren i front og den utroligt lækre struktur som bund. God finish med med tørrede figner og lakridskomponenterne som fader helt langsomt ud i den støvede honningtone. Syren følger med helt ud.
Det her er en overbevisende Fiano med stor intensitet og dybde og imponerende balance. Virker perfekt moden nu, hvor den stadig har sin helt friske syrlighed samtidig med en udviklet kompleksitet i frugten. 130 kr hos DoréDelicato, €13 hos superiore.de.
 
90 

Ingen kommentarer: