lørdag den 26. maj 2012

2008 Battenfeld-Spanier, Mölsheim Riesling Trocken


Battenfeld-Spanier ledes af Hans-Oliver Spanier, som overtog Battenfeldgården i Rheinhessen i 1996 og omlagde den til økologisk dyrkning. Spanier bruger biodynamiske metoder, men kun dem han kan måle i druerne, som han siger. Han er gift med Carolin Gillot (Kühling-Gillot) og tilsammen råder de to huse over 40 hektar, mange af dem på de bedste Lagen. Mölsheim er den ene af Battenfeld-Spanier's to kommune-rieslinge.

Farven er gyldengul med et grøngult træk. Superintens og kompleks næse med krydret, salt-sødlig frugt sammen med begyndende modningstoner, som her giver sig udtryk i nuancer af creme de maron, ristet brød, nykværnet kaffe, tyrkisk peber. Frugten er tung tropisk med tørret abrikos og moden fersken og et syrligt-aromatisk pift af frisk ananas. 
Imponerende i smagen i meget fyldig og koncentreret stil, sød forrest med krydret tropefrugt og så kommer syren og brager igennem fra midten og ud. Masser af salte mineraler i finishen og i eftersmagen dukker igen ristet brød og petro op sammen med en kraftig sødlig-tropisk tone af bananer og søde gulerødder. Rigtig flot fokus, fylde og koncentration hele vejen igennem forløbet, som krones af en enorm længde i eftersmagen.

En anderledes og oppulent riesling med fuld tryk på den krydrede tropefrugt, en interessevækkende kompleksitet i både næse og mund og et velabalanceret spændingsfelt mellem det sødlige, syren og de salte mineraler. Fascinerende og ikke noget man lige glemmer! Kan lagre længe - normalt 139 kr. hos Atomwine, lige nu 99 kr.!
90

Ingen kommentarer: