mandag den 14. maj 2012

2004 Fratelli Serio e Battista Borgogno, Barolo Cannubi [revisit]

Det er mere end to år siden vi smagte denne sidst og er meget spændte på hvilken vej den har taget. Dengang virkede den ung og frisk og med et potentiale til at folde sig ud over tid, men man kan jo aldrig vide. Nu tester vi hvor langt den er kommet.
Serio e Battista Borgogno har 3 hektar med nebbiolo på den klassiske cru lige ved Barolo by. Metoderne i kælderen er traditionelle med gæring i åbne træfade og lagring på botti i 3 år.

Farven er rubinrød med funklende orange reflekser. Allerede i næsen er det klart at den her vin har taget på i kompleksitet og intensitet over de sidste par år. Ærkeklassisk barolo-næse med frisk, syrlig rød frugt, appelsinskal, smukke, intense lakridsnuancer af frisk fennikel og pulverlakrids, sød kerne af modne blommer, modningstoner af moskus og trøffel og bitter-mineralske træk af cement og våde klipper.
Smagen er hård, syrlig og bitter - som at gnave i en frisk rabarber! Her lefles ikke for nogen, det er nebbiolo råt for usødet. Og alligevel er det et elegant udtryk - tanninerne er afbalancerede og den friske frugt er elegant. Høj hård syre og spændstig mineralsk kerne, men også den lille fine, blommeagtige sødme. Slank, men kraftfuld profil i et flot forløb som ender i et flot tanninbid med bittertoner og en delikat smørret ruskindsagtig tone ind i eftersmagen. Medium+ længde domineret af den slanke syrlige frugt, tannin-ekko og bittertoner. Bravo!

Det er ikke den mest højtråbende Barolo, men hvor er den dog elegant! Ærkeklassisk kombo af hårdhed og charme. Naturligvis er den en fremragende madledsager, men dens subtile kompleksitet overdøves hurtigt og står bedst frem uakkompagneret. Jeg er glad for at jeg har flere i kælderen og ser frem til næste besøg om et år eller to. Kan stadig købes hos Piemontevine for 249 kr.
92

Ingen kommentarer: