lørdag den 16. februar 2013

2008 Muri-Gries, Alto Adige Pinot Nero Riserva 'Abtei'


Benedektinerklostret Muri-Gries i Bolzano producerer hovedsageligt lagrein fra ca. 30 ha marker omkring Bolzano. Men også hvidvin (15%) og en andel schiava og pinot nero. 3 hektar ligger ved selve klostret, resten er parceller omkring Bolzano og Appiano. Produkterne er delt i to serier, hvor 'Abtei' er riserva-serien. Pinot Nero Riserva vokser i 600 meters højde ved Appiano, macererer i 12 dage og lagrer 14 måneder på tonneux.

Rubin- til tomatrød farve. Duften er helt fremme lige fra åbning med karamel, nødder, lakridspulver og snavsede toner af stald og muslinger, som gradvist viger for en teutonisk pinot-frugt med skarpe skovjordbær, hindbær og stilk.
Smagen er kølig med den karakteristiske letgrønne bittertone i den salte, røde frugt. God viskositet, blød fylde og medium syre. Saftighed, elegant sødme og balance er hovedindtrykket her og så kommer den italienske lakrids, som med luft antager mere læder- eller jordagtige associationer. Finishen er mediumintens ligesom længden - men langt ude er det som om vinen her vinder styrke med et herligt spil af røde bær og lette fadaromaer af nødder og skov.
En flot pinot - igen fra det kølige 2008, som er leveringsdygtig i super AA-pinot lige nu. Med en dag i flasken har både smag og især duft tabt højde, med en mere straight og renere profil. Mangler lige lidt intensitet og vedholdenhed for at komme helt op at ringe. €18 i Tyskland hos Unserweinladen.de
89

Ingen kommentarer: