lørdag den 2. februar 2013

2009 Nals Margreid, Alto Adige Pinot Noir MazzonSkulle man illustrere forskellen mellem årgangene 2008 og 2009 for pinot noir i det meste af Europa, kunne man fint gøre det med Nals Margreids version fra den navnkundige Mazzon-mark. 2008'eren var en pinot-åbenbaring af skinnende lys, ultraslank frugt med et væld af komplekse, æteriske krydderier. Knastør, kølig og superelegant.

2009'eren her er mørkere i både farve og frugtprofil med bløde blommer, marcipan, sødlakrids og tobak i duften. Smagen er præget af sødlig frugt med let likørpræg, selvom de 14,5% er maskeret ret godt af en velbalanceret frugt og mest fornemmes som viskositet og fylde. Fin kølig mineralitet, lækker Barbaresco-agtig sødlakrids og præcise små tanniner, men det varme indtryk vender tilbage i afslutning og eftersmag med likør og julekrydderier. 

En rigtig god madvin som har syre og alkohol nok til at skære gennem fede retter, og der er er egentlig fin karakter - bare ikke så meget drue-ditto. En dejlig vin, men slet ikke en opvisning i pinot noir som 2008'eren var det.
87

Ingen kommentarer: