fredag den 12. april 2013

2004 Domaine Saint-Nicolas, Fief Vendéens 'Le Poiré'


Negrette fra den lille appellation Fief Vendéens som regnes til Loire, men ligger som en satellit syd for Nantes (og Muscadet-området) ud til havet ved byen Brem. Thierry Michon har dyrket biodynamisk siden 1993. Negretten høstes med 25 hl/ha(!) i udbytte, trædes, macererer i 14 dage og lagrer på nye 600-liters fade. Ingen filtrering og ingen tilsætninger overhovedet. 3000 flasker.

Mørk, tæt lilla farve. Vildt intensiv duft lige fra åbning, ændrer sig til at begynde med for hvert snif og falder til ro i en smuk, dyb, æterisk og mineralsk næse med en hård, mørk frugtprofil. Løvstikke, asiatisk supermarked, kirsebærvingummi, gamle bærbakker (pap+rådne bær), varme jernbanesveller, mint og intens lakrids. Ikke det hele lyder lige tiltalende, men det er det - og jeg elsker en næse som den her med karakter og særpræg. Efter et døgn i flasken er duften mere samlet og ikke ulig stor Taurasi med læder, tobak, lakrids, mineraler og moden kirsebærfrugt.
Heftig og lige så karakteristisk i munden med delikate slikne kirsebær (vingummi) i kombination med vildt høj syre. Fyldig og koncentreret hele vejen, men med en imponerende saftig friskhed. Kraftige, rustikke tanniner i afslutningen, hvor også en virkelig markant tone af pebermynte er med. Eftersmagen er lang og bærpræget med pebermynten.

En flot og intens vin af meget høj kvalitet. Kompleks og interessant og en fornøjelse at følge over et par dage. En stor oplevelse og lige nu et kup til 150,- hos Rosforth / Gladvin.dk
93

4 kommentarer:

Lessrof sagde ...

Mycket intressant!
Och vilken beskrivning. Asiatisk supermarket och varma järnvägsvallar är innovativt!
Det här vill jag prova! Gladvin verkar en hel del intressanta viner. Men hur handlar man där som svensk. Kan man beställa och hämta under Knippelsbro?

Italienska viner sagde ...

För att inte tala om "gamla bärbackar"? Mycket intresseväckande post!
Min erfarenhet av Rosforth är att det bara är att dyka upp och hoppas på det bästa. Är där någon så är det bara att shoppa loss, efter det att man tagit sig över den knähöga dörrtröskeln vill säga.

/Patrik

Ingvar Johansson sagde ...

Niels! Nu har du satt en ny standard för smaknoteringar. Jag är nästintill stum av beundran men inte det minsta förvånad över vilka som hunnit före mig i kommentarsfältet. Måste såklart provas.

Piu Rosso sagde ...

Speciel vin kræver specielle gloser;) En hurtig søgning her på PR viser faktisk at jernbanesvellerne nogle gange er kommet op i forbindelse med aglianico, så associationerne til Taurasi er nok ikke helt ved siden af.

Tak for info om dørsalg hos Rosforth, Patrik. Jeg har kun handlet med dem på nettet (Gladvin). Der er dialogen med dem hurtig, venlig og præcis. God service.

Ingvar - med naturvin på ukendt drue fra ukendt Loire-appellation i glasset, sendte jeg naturligvis dig en tanke;)

VH Niels