mandag den 20. maj 2013

2010 Wittmann, SpätburgunderWittmann har dyrket biodynamisk siden 2003 på nogle af de bedste marker i Westhofen, Rheinhessen. Der er hovedsageligt plantet riesling og især Wittmanns tørre hvide er store. Men der er også to spätburgundere i serien, vi smager her basis’en, som er et lille foretagende med kun 2000 flasker. Spontangæring og lagring på brugte fade.

Lys rubinrød farve. Intens og helt vidunderlig spätburgunder-næse med forførende kombo af krydderi og sødme. Surkirsebær, rabarber, sukat, appelsin, sødlakrids, kringledej og en æterisk kerne af lim og bittermandel som fra lang maceration. Det sidste giver faktisk associationer mod slank, traditionel sangiovese, som man ikke helt glemmer når man smager:
Her er der smuk balance mellem syrlig frugt af rabarber og surkirsebær og den krydrede bolcheagtige sødme. Den kombo, som er så utrolig forførende i vellykket pinot. Kroppen har fylde og bredde og i finishen er der det fineste spil mellem krydring, rabarberagtig syre og smørtoner fra fadet. God længde.

En glimrende pinot med en skøn aromatisk lethed, men alligevel fylde til at minde lidt om en højklasse-rosso på sangiovese.
90

Ingen kommentarer: