fredag den 31. maj 2013

2009 Ökonomierat Rebholz, Spätburgunder ‘S’Spätlese trocken fra Rebholz, som dyrker økologisk fra 14 hektar i Pfalz. I kælderen arbejdes der uden gær, chaptalisering, syrereduktion etc. Spätburgunderne lagres på barriques af varierende alder.

Gennemsigtig tomatrød farve. Fremragende og superintens duft, som man bare kan blive ved med at snuse til. Frugten er gemt bag et fascinerende lag af røg og krydrede vegetale toner af enebær, kafir-lime, græs, løvstikke, majroe, lakridsrod, friske grene og melasse-sødme. Frugten er af kirsebær, hindbær og rabarber har både sødme og typisk SB-spids. Fadtoner af diskret vanilie og smør.
Smagen har samme forførende balance af frugt og krydring. Strukturen er saftig, men syren føles lavere end normalt, vi er klart i 2009 her. Og med 14% er det en forholdvist fyldig pinot med en seriøsitet som dog aldrig truer det letdrikkelige, saftige og elegante udtryk. Flot finish med fint bid og delikate (fad)toner af smørstegte svampe ud i den lange eftersmag.
Det her er godt! €17 i Tyskland hos Belvini.
91

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hej Niels

Tak for en herlig blog. Jeg tænkte om du måske havde flere anbefalinger fra belvini.de? Har lidt plads tilbage i en bestilling derfra...

Mvh
Christian

Piu Rosso sagde ...

Hej Christian,
velbekomme;)
Måske er det for sent, men: Gå ikke glip af Mastroberardinos Taurasi Radici Riserva (normale er også god). Ellers er det det tyske sortiment, som er styrken, riesling og spätburgunder. De biodynamiske/økologiske viser sig ofte bedst, men om det er et tilfælde ved jeg ikke. Duijn, Müller-Catoir, A. Christmann, Bürklin-Wolf, Rebholz, Wittman, Becker m. fl. er virkelig stærke producenter i Belvinis sortiment. Noget af det kan man også skaffe i DK. Hvis det er Spät du er interesseret i, så tjek også bloggen Finare Vinare som har en super smag, skriver forrygende og er ekspert i tysk pinot.

MVH Niels