mandag den 26. maj 2014

2012 Josten & Klein, Ahr Pinot Noir og Rosé


2 unge basisvine fra Josten & Klein, som ligger lige hvor Ahr munder ud i Rhinen, og har marker i både Ahr og Mittelrhein. Her er det spätburgunder og rose fra Ahr

2012 Josten & Klein, Ahr Pinot Noir
18 dages maceration og et halvt år på brugte barriques.
sødlige aromaer af stald og friskkværnet kaffe, intens spændstig frugt af parfumerede hindbær, multebær og tranebær med lidt sødme af tørrede bær nedeunder. En slikken og lækker næse.
Smagen er rigtig lækker, både frisk og sødmefuld frugt med røg og salmiak i finishen. Ingen tanniner eller mineraler - det er saftdrevet pinot det her, skabt til mad og sommer. Men med antydningen af animalske toner og det herlige røg-pift i afslutningen er det heller ikke for simpelt - nærmere enkelt, saftigt og elegant. Endnu en virkelig flot vin fra Josten & Klein. 100 kr. hos WineFly.
88

2012 Josten & Klein, Ahr Rosé
Rosé på spätburgunder og regent, som er høstet og gæret seperat og lagret et halvt års tid sur lie på tank.

Flot lys laksefarve. Fin og intens duft af jordbær, ymer og fenikel. Slikken næse, men de mørk-bitre aromaer til at støtter godt op. Let friz i munden, sprød tekstur som har en skøn saftet frugt. Godt med sødme henover midten og så en fenikel-præget finish, hvor jordbærene drejer i en mere syrlig retning og ender slankt og friskt.
Fin og letdrikkelig rose, som har klasse. WineFly importerer, 90 kr.
86


Ingen kommentarer: