torsdag den 24. juli 2014

(2012) Cascina degli Ulivi, Simplicemente Bellotti Bianco


Simplicemente er en bordvin af Cascina degli Ulivi, demeter-certificeret biodynamisk topproducent fra Alessandria i Piemonte. Bag titlen og ølkapslen gemmer der sig en vin som ikke er så simpel endda - 100% biodynamisk cortese, som spontangærer og lagrer i akacie-botti og aftappes usvovlet og ufiltreret. 8000 flasker.

Og at det er langt fra banalt, afsløres hurtigt i duften. Flot, frugtig og dyb duft med en kraftig trio af hvid fersken, harpiks og anis. Læderagtig tørhed i munden sammen med saftig anislakrids i den fersken- og abrikosprægede frugt. Frisk og enkel, men med god fylde og længde.
En helt uimodståeligt læskende vin, en virkelig fuldtræffer i sin kombo af saftig ubekymrethed og naturvinifikationens livfulde kompleksitet. Sådan!

Købt til €10 i Enoteca Trucchi på Via Cavour i Rom, et must go to place hvis man vil købe god, autentisk vin i det centrale Rom. Her er det meste af toppen af italiensk naturvin repræsenteret og betjeningen er formidabel. Rosforth/Gladvin importerer Ulivi til DK og sælger Simplicemente til 120 kr.

Ingen kommentarer: