lørdag den 6. september 2014

2012 Josten & Klein, Leutesdorfer Gartenlay Sauvignon Blanc


Fra Gartenlaymarken ved Leutesdorf i Mittelrhein producerer Josten & Klein deres to hvide topvine, en riesling og en sauvignon. Rieslingen er kraftfuld og flot, men stadig meget ung - sauvignon’en her er helt klar til kamp fra start. Høstet sent (31. oktober) og gæret på nye barriques hvor den lagrer på bærmen et halvt år.

En stor og kompleks duft med intens grøn-krydret aromatik af asparges, estragon og fyrnåle i front sammen med frugt af passionsfrugt og grønne æbler. Kærnemælk og vanilie blander sig i en rig og flot duft.
Smagen er kraftfuld, men først og fremmest elegant og druetypisk med sauvignonens sprøde og slanke tekstur. Grønne friske æbler og et kraftigt mellemregister med en tæt og fast kerne af mejeri, vanilie og gul (frisk ananas/passion) frugt. Let sødlig anis- og vaniliekrydring i finishen men ellers er det et sprødt, friskt og komplekst udtryk trods de næsten 15% alkohol. Eftersmagen er lang og præget af den virile syre, som er præsent hele vejen fra start til slut.

Klart en af de bedste sauvignoner jeg har smagt, her satses alt på et topresultat og det lykkes. Marc Josten og Torsten Klein har gang i et virkelig sympatisk projekt med deres nye hus. 250 kr er ikke billigt, men det er sauvignon på højeste niveau. Winefly importerer Josten & Klein.
92

Ingen kommentarer: