søndag den 31. august 2014

NV Calabretta, Cala Cala Rosso


Wow! Endnu en fantastisk vin fra Calabrettas (nye?) sortiment af forskellige aftapninger fra Etna. Her er hvad der sker når der er en usvigelig sikker hånd i mark og kælder, som tænker vinen først og forretning/brand bagefter. I 2009 var vejret så dårligt at Calabretta ikke aftappede deres Etna Rosso, så hovedbestanddelen i denne bordvin er altså Etna Rosso 2009. Dertil er tilføjet nerello mascalese fra 2005 og 2008, altsammen fra ca 750 meters højde.

Transparent rød-orange farve. Ærketraditionel og æterisk næse med en del udvikling - lim, balsamico, lak og ruskind over en syrlig frugt af citrusfrugter, rønne- og tranebær.
Masser af mandarin og hindbærbolche i smagen, som er transparent men intens. En salt smagsprofil som også har lim og balsamico. Fantastisk finish med velsatte tanniner og koncentration i det elegante udtryk.
En utrolig flot vin med arketypisk nerello-karakter. Der er en del volative vibes, så det er ikke den store lagringsvin. Men nu er den dælme god! 95,- hos Carlo Merolli.
91

2 kommentarer:

Italienska viner sagde ...

Härligt vin! Och stilpoäng för den semipsykedeliska etiketten - ingen fancy reklambyrå bakom den inte.

/Patrik

Piu Rosso sagde ...

Haha, ja jeg elsker også den etiket! (Stil)forvirringen er total:)

Det er et virkelig højt niveau i den smagekasse!

VH Niels