lørdag den 11. oktober 2014

2010 Cascina Cucco, Barolo Cerrati Vigna Cucco


En efterhånden gammel favorit, siden 2004 har vi drukket Cucco. Den måske bedst prissatte Barolo i dansk handel, år efter år. Cucco har aldrig skuffet, men det er - især i Vigna Cucco-udgaven - Barolo i en moderne stil som ellers ikke helt er mig, med relativt kort maceration og lagring på barriques.
Vi tester her 2010’eren og ser hvordan det står til. 2010-årgangen generelt i Piemonte er allerede blevet kanoniseret som 04’s yngre søster i rækken af store årgange.

Allerede ved ophældning er det interessant. Overraskende transparent og lys rødlig farve. Duften er fantastisk! Javist, moderne stil - men funklende lys og med de fineste aromaer. På ingen måde mørk og tung som Barolo i den her stil ofte kan hælde mod. Frugten er klokkeren æble og figen sammen med mangeartet lakrids - fennikel, fennikelfrø og sødlakrids og en kraftigt indtryk af nytækt stråtag(!). Sødme af kardemomme, nødder og læder og i det hele taget en fin og lyst krydret næse, som er en fornøjelse.
Smagen er også superelegant og præget af æble - men her kommer også lidt bær til i frugten, kirsebær og ribs. Frisk og saftig hele vejen og med lækre, unge tanniner som fader flot ind og lukker resolut i finishen. Syren er forbilledlig og vokser ud i eftersmagen.

Balance, friskhed og elegance er nøgleordene her, og det er nok ikke lige det man ellers forbinder med moderne barrique-Barolo. Det er simpelthen rigtig flot, det her! Og hvorfor egentlig gemme, når det er så godt nu? Carlo Merolli importerer.
92

3 kommentarer:

Ingvar Johansson sagde ...

Skönt med positiva ord från en pålitlig källa.

Piu Rosso sagde ...

Ja den er god Ingvar, en af de bedste fra Cucco jeg har smagt. Men med en dag og to i flaksen kommer asfalten og fadbedsken - så i lighed med andre de andre Cuccoer er den nok bedst ung.
VH Niels

Ingvar Johansson sagde ...

Med stigande ålder uppskattar jag den sortens viner (och kommentarer) allt mer :-)