onsdag den 1. oktober 2014

Weisskopf og Tissot!


2011 Le Rocher des Violettes, Montluis sur Loire ‘Le Negrette’
Økologisk chenin fra Xavier Weisskopf på gamle (70-80 år) stokke på Le Negrette-parcellen i Montluis sur Loire mellem Saumur og Sancerre. 18 måneder på 30% nye fade.
Ikke særlig aromatisk til at begynde med, men med bare kort tid i glas og flaske siver en utrolig flot duft frem med muslinger, mirabeller, gule æbler, tørt pap og læder.
Hamrende syrlig i munden, tæt og slank med dybde og kompleks varme bag syrefronten: bagte frugte - mirabeller, pærer, blommer - og en krydret og diskret delikat finish med stor kompleks længde. Smukt! 99 kr. hos Atomwine.
912012 Tissot, Arbois Chardonnay ‘Empreinte’
Smuk og rig duft hvor den kalkede chardonnay-syre nærmest fylder rummet. Appelsin, honning, grønne æbler og markante fadtoner af salmiak, gummi og vanilje. Tydelige natur-vibes uden at være oxidativ, smager og dufter lidt ældre end den er og har en utrolig flot lakridset dybde, stenet mineralitet og et animalsk snert af gedeost i finishen. Virkelig balanceret, chardonnays klassiske citrusfrugt har her en drejning mod appelsin, syren er heftig og rank. En spillevende og flot hvidvin med klar reference til bourgogne på højt niveau, men også sig selv bevidst.
Fra yngre stokke på 25 år, biodynamisk dyrket af Stéphane Tissot, spontangæret og aftappet ufiltreret efter et år på tonneaux. 150 kr. hos gladvin/rosforth.
91

To meget flotte og overlegne, naturlige hvidvine med stor dybde og nuancerigdom. hver mundfuld er en nydelse her. På papiret burde det ikke være sådan, men Tissots vin er mere fadpræget end Le Negrette. Negrette er udsolgt, Tissot er der mere af, go get!

Ingen kommentarer: