fredag den 31. oktober 2014

2013 Cascina Cucco, Langhe Chardonnay


Cascina Cucco har et lille plot i Serralunga på en halv hektar med gamle chardonnay-stokke. Lagrer på barriques i fire måneder.
Farven er mørk grøngul. God, klassisk chardonnay-duft med syrligt æble, bagt marcipan, appelsinskal, våde sten, gummi og lidt ananas inderst.
Smagen har også god kraft med et højt, heftigt syreniveau. Æble- og citrusfrugt dominerer hele vejen, det er en vin på syre og frugt. Ren og mellemfyldig, uden spor af fadlagringen - det skulle lige være en marcipantone inde bagved syren. Flot intensitet, balance og længde. Men også lidt forudsigelig og interventionistisk i stilen..
86

3 kommentarer:

Ingvar Johansson sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
Ingvar Johansson sagde ...

Tack Niels, "forudsigelig och interventionistisk i stilen" är en väldigt användbar formulering som verkligen sätter fingret på något jag upplevt många gånger men inte lyckats formulera. Ber att få låna vid behov. Lovar att hänvisa till källan.

Carlo sagde ...

Rørende enig. Så kan man spørge sig selv fordi man (jeg) importerer en Chardonnay, som ikke ødelægger min nattesøvn med dens 92+ potentiale. Fordi producenten laver den. Det er et loyalitetskøb, som skiller liebhaverne fra agenterne/importører.
Producenterne, der laver vin af egne druer skal have solgt det hele: både når åtgangen er god og når den er dårlig. Både når vinen er en efterspurgt Barolo 2010 og en forsømt ditto 2005. Jeg er ikke blevet spurgt om at købe mig fattig i den Chardonnay men det hører faget til at man køber hvad gården producerer: lidt har også ret og da vinen ikke var værre end de meget rammende beskrivelse og de86/100 den har fået på denne blog er alle glade. Så kan man spørge sig hvorfor overhoved plante chardonnay i Serralunga: svaret fortoner sig i firsernes indtog af barrique, trends og consulting wine makers i Barolo-landet. Derfor klæder både " det forudsigelig & interventionistik vine rigtigt godt. (Iøvrigt har denne Chardonnay nu fundet end lykkelig ejer og vine meldes udsolgt)