torsdag den 26. marts 2015

Cantina Colle San Domenico


En hvid og en rød fra Cantina Colle San Domenico i Taurasi-zonen hvor aglianico er konge og fiano dronning. To interessante vine, som kombinerer umiddelbar saftighed og drikkeglæde med seriøse træk.

2013 Colle San Domenico, Fiano d’Avellino
Gyldengul vin med frugt af appelsin, gule roser og ananas i næsen sammen med toner af stegt kød, hø og stål-agtige mineraler. Saftig og balanceret i smagen med fin syre og godt med frugt i en mellemfyldig-fyldig krop. Syren og frugten er rigtig fint afstemt og der er godt bid i afslutningen.
Det er en flot og indbydende hvidvin i god balance, og med karakterfulde elementer som fastholder interessen og gør den til lidt mere end bare endnu en almindelig hvidvin.
89

2012 Colle San Domenico, Irpinia Aglianico
Huset producerer to aglianico’er foruden Taurasi. Denne her vinificeres og lagres kun på stål, selvom jeg blindt helt sikkert ville have gættet på at der vær træ involveret: Sødlige botti-agtige aromaer af gummi, læder, tørrede svampe og karamel er der nemlig masser af i næsen. En virkelig indbydende duft, hvor også en klar, koncentreret kirsebærfrugt går igennem.
I munden en imponerende sprød og saftig tekstur med en rigtig flot balance mellem den høje syre, en lille frugtsødme og de mørke, bitter-tørre elementer af lakrids og kul-agtig tannin. Intense røde kirsebær dominerer frugten. En decideret fornøjelse med både seriøsitet og saftighed. Eneste anke er, at den virker lidt højt svovlet.
88

A Vinstouw importerer til hhv. 99,- og 129,-

Ingen kommentarer: