søndag den 14. februar 2010

2006 Fattoria Sorbaiano, Montescudaio Rosso


Montescudaio er faktisk en af de mere klassiske toscanske appellationer med DOC-status allerede i 1976. Ikke desto mindre er den så godt som ukendt, og omfatter da heller ikke mere end 181 opdyrkede ha ude ved kysten, nord for Bolgheri. Sorbaiano er DOC'ens grand old fattoria og Carlo Merolli importerer.
Sorbaianos basis-montescudaio er lavet på 80% sangiovese og 20% montepulciano og har ikke set træ. Den er gennemsigtig rubin-violet i glasset og har en fin, men meget svag og slank duft af kirsebær, ribs og marcipan. Lidt dieselolie og grøn peber nedenunder, hvilket ikke er så tiltrækkende. I munden er den ret stram og lukket, der er røde bær, syrlige stikkelsbær og lidt krydret lakrids og grøn peber. Bitter mod slutningen som er lidt kort. Det er en god madvin, men det er lidt forstyrrende for den ellers let-læskende stil at alkoholen er så høj (13,5). Ikke et imponerende indslag, men sådan set heller ikke dårligt.
 
80 

Ingen kommentarer: