fredag den 19. februar 2010

2007 Terre da Vino Barbera d'Asti


Rubinrød. Let, krydret kirsebærduft med lyse bær, blomme, lak og lakridstoner. Læskende i munden. Dette er en enkel vin som evt. let afkølet er god til lettere retter. Jeg holder meget af den norditalienske tradition, hvor man drikker en lettere, djærv rødvin først og så de større vine til osten, hvor man har mere ro til at smage. En stållagret barbera er et oplagt valg som den første type, men den aktuelle udgave her er ikke særligt spændende. Kølig og direkte fra flaksen er den ok og læskende med lyse, syrlige bær, men den falder fra hinanden hurtigt og udvikler deciderede dårlige komponenter; gærtoner og en utiltalende, sur eftersmag. Der findes jo fremragende topvine i på barbera fra Asti og potentialet er stort, men afstanden fra top til bund er enorm og det er altså foruroligende at også en vin som denne vil blive klassificeret som DOCG fra 08-årgangen.
77 

Ingen kommentarer: