fredag den 25. november 2011

2008 Feudi di San Gregorio, Fiano d'Avellino

Fiano d'Avellino udgør sammen med Greco di Tufo Kampaniens to hvide DOCG'er. Feudi di San Gregorio er en af de markante producenter i Kampanien, deres basis-fiano lagrer 3 måneder sur lie på ståltanke.

Dyb gyldengul farve med grønne reflekser. Til at begynde med er duften lidt stram og citrusdomineret med lidt pæretoner, men med luft åbner den op til en mere rund og kompleks næse, hvor honning, pulverlakrids, kamille og flintmineraler blander sig med den lyse frugt.
Smagen er ren og klar med høj og bastant frugtsyre, og også her kræves luft og lidt temperatur for at finde den rundere side frem. Kompleksiteten øges lidt med god intensitet i frugten, lille sødmefuld understrøm og mineralske bittertoner. God finish med let glycerolsødme, hvor der også kommer en delikat pecorino-tone frem. Medium længde på den syrlige udklang.

En rank og mellemfyldig hvidvin som åbner lidt anonymt og næsten chardonnayagtigt (basis-chablis), men med luft og lidt højere temeratur åbner lidt op med de druetypiske honning- og blomsteraromaer. Rent, velbalanceret og delikat - men ikke helt karakterfuld nok til at vække stor begejstring. Bedst til mad og som sagt efter luft. Theis har pt. prisfald på Feudis produktlinie, som nok også har været sat i overkanten. 80 kr for denne 08-fiano.
86

Ingen kommentarer: